Български English Facebook

31 НЕЗАВИСИМИ ПРОДУКЦИИ УЧАСТВАТ В ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛА

Сред заглавията на фестивала ще видим и голям брой независими продукции – 28 късометражни и 3 пълнометражни филма, осъществени без държавна подкрепа.

Новият пълнометражен филм на режисьора Максим Генчев “На педя от земята“ беше селектиран в конкурсната програма на фестивала. Военната драма разказва за началото на Студената война. Действието се развива в една гранична застава, формално охраняваща запечатана нацистка уранова мина, където пристига нов командир – лейтенант Кралев, със семейството си. Синът му, Михаил, е само на 10, но бързо се адаптира към суровите военни условия, за разлика от майка си, Цурка, която мечтае за лукса на градския живот. Лейтенант Кралев веднага въдворява желязна дисциплина в личния състав, но още на следващия ден в заставата започват да се случват потресаващи убийства… След противоречивия “Дякон Левски“ публиката с нетърпение очаква новия проект на екипа Максим Генчев и Златина Филипова.

В програма ОТКРИТИ ХОРИЗОНТИ, ще видим и пълнометражния филм “Врагове“ на Симеон Комсалов с продуцент Константин Буров. В криминалната драма бивше ченге се опитва да спаси отвлечен бизнесмен. С роля във филма се изявява и певицата Мария Илиева, която е автор и на песен към саундтрака.

В ОТКРИТИ ХОРИЗОНТИ ще бъде представен и филмът “Моето сърце е октопод или баща ми на брега на черното море“ на Нено Белчев.

Сред късометражните независими филми публиката ще има възможност да види вече награждавания “Ани има рожден ден“ на Кирил Тодоров с Ирмена Чичикова, “Колко си хубав“ на Христо Порязов, “Като захарен памук“ на Яна Лекарска, “Къщата“ на Яна Титова, експерименталните “Изяж ме“ и “Снежното момиче“ на Илина Перянова, “Среща със себе си“ на Теа Петрова, “Сутрешно кафе“ на художника Венцислав Занков, който дебютира като режисьор, и много други.

СПОДЕЛИ: